Список основных публикаций за последние 5 лет

 

  1. Tokhtakhunova A., Khamidova Kh., Cherkasova G. Physiological and biochemical features of local strains of lactic acidbacteria // IOSR Journal of Agriculture and Veterinary Science (IOSR-JAVS), V. 10, no. 10,2017, P. 54–57.
  2. Cherkasova G., Khamidova Kh., Tokhtakhunova A.The sorption of bacteria of Bacillus genus on vermiculite // IOSR Journal of Agriculture and Veterinary Science (IOSR-JAVS), Vol/ 10. Issue 10. Ver 4.  October 2017.
  3. N. Sh. Azimova, D. M. Khamidov, M. B. Djumagulov, Z. S. Shakirov. Purification and Some Properties of Endo-1,4-β-Glucanases of Trichoderma harzianum UzCF-28// Open Journal of Applied Sciences, 2016, 6, P. 514-523.
  4. Азимова Н.Ш., Тохтахунова А.К., Хамидова Х.М. Trichoderma harzianum UZCF 28 замбуруғининг ксиланолитик фаоллиги // Қар ДУ хабарлари, № 1(27), 2016, 31-37б.
  5. Азимова Н.Ш.  Trichoderma harzianum UZCF 28 замбуруғининг иштирокида тайёрланган силоснинг баъзи биокимиёвий хусусиятларини ўрганиш // ГулДУ ахборатномаси, 1-сон, 2016. 33-37 б.
  6. Зухритдинова  Н.Ю., Юсупов У.К., Юнусова Н.С., Ахмедова З.Ю., Каримов Х.Х. Подбор питательной среды для культивирования кормовых дрожжей // Экология ва бугунги кун таълимидаги экологик муамоллар. Республика илмий анжуман материаллари,  2016. 265-269 б.
  7. Азимова Н.Ш. Ишлов берилган субстратларнинг Trichoderma harzianum UZCF 28 замбуруғи целлюлолитик фаоллигига таъсири // Атроф-муҳитни ўзгариши шароитида Ер ресурсларини муҳофаза қилиш ва улардан оқилона фойдаланиш масалалари Республика илмий-амалий семинар маърузалари тўплами. Тошкент, 22 май, 2016 й.
  8. Юсупов У.К. Разработка получения высококачественного кормового белка на основе дрожжей рода Rhodotorulasp.1,2 // Физик-кимёвий биология ва экологиянинг замонавий муаммолари» мавзусидаги Республика илмий-амалийанжумани, 26 апрел, 2016 й.
  9. Азимова Н.Ш., Каримов Х.Х., Зухритдинова Н.Ю. Озуқа ем қўшимчаси сифатида қўлланиладиган “Трихостим” биопрепарати ёрдамида ўсимлик қолдиқларини биоконверсиялаш// Ҳайвон ва паррадаларда ўта хавфли касалликларнинг тарқалиши ва уларга қарши кураш чоралари. V халқаро илмий конференция материалари тўплами. Самарқанд, 2016 й, 22-24 б.
  10. Тохтахунова А.К., Черкасова Г.В., Хамидова Х.М. Микрофлора рубца зрелого быка//Распространение и меры борьбы особо опасных болезней животных и птиц. Сборник материалов V международной научной конференции. Самарканд, 2016, С. 288-291.
  11. Рахманина А.К., Абдуллаев Т., Хамидова Х.М. Характеристика кукурузного и пшеничного силоса, полученного с внесением микробных заквасок// Распространение и меры борьбы особо опасных болезней животных и птиц. Сборник материалов V международной научной конференции. Самарканд, 2016,С. 225-227.
  12. Азимова Н.Ш., Хамидова Х.М.Турли хил углерод манбали озуқа муҳитларидаT. harzianum UzCF-28замбуруғининг морфологик-культурал хусусиятлари // Ўзбекистон Биология журнали. 2-сон., 2015, 18-21 б.
  13. Азимова Н.Ш., Хамидов Д.М., Абдуллаев Т., Байбаев Б.Г.Аминокислотный состав белков пшеничной соломы, ферментированной грибом Trichoderma harzianum UZCF -28//Кар ДУ хабарлари, № 2, 2015, С. 47-52.
  14. Азимова Н.Ш. Выделение и скрининг микромицетов – продуцентов целлюлолитических ферментов //Вестник Каракалпакского отделения АН РУз № 3, Нукус, 2015, С. 41-44.
  15. Тохтахунова А.К., Азимова Н.Ш., Черкасова Г.В., Зухритдинова Н. Ю., Хамидова Х.М. Микробиологический анализ силоса, приготовленного с внесением микроорганизмов // Вестник Каракалпакского отделения АН РУз. № 3, Нукус, 2015, С. 44-48.
  16. Тохтахунова А.К., Черкасова Г.В., Азимова Н.Ш, Хамидова Х.М. Использование микроорганизмов для приготовления силоса из пшеничной соломы // Биотехнология: Состояние и перспективы развития VIII Московской международной конгресс, часть 2, 2015, С. 131- 132.
  17. Азимова Н.Ш., Хамидова Х.М. Турли хил углерод манбали озуқа муҳитларидаT. harzianum UzCF-28замбуруғининг морфологик-культурал хусусиятлари // Ўзбекистон Биология журнали. 2-сон., 2015, 18-21 б.
  18. Азимова Н.Ш., Хамидов Д.М., Абдуллаев Т., Байбаев Б.Г. - Аминокислотный состав белков пшеничной соломы, ферментированной грибом Trichoderma harzianum UZCF -28//Кар ДУ хабарлари, № 2, 2015, С. 47-52.
  19. Азимова Н.Ш. Выделение и скрининг микромицетов – продуцентов целлюлолитических ферментов //Вестник Каракалпакского отделения АН РУз № 3, Нукус, 2015, С. 41-44.
  20. Тохтахунова А.К., Азимова Н.Ш., Черкасова Г.В., Зухритдинова Н. Ю., Хамидова Х.М. Микробиологический анализ силоса, приготовленного с внесением микроорганизмов // Вестник Каракалпакского отделения АН РУз. № 3, Нукус, 2015, С. 44-48.
  21. Тохтахунова А.К.,Черкасова Г.В., Азимова Н.Ш, Хамидова Х.М. Использование микроорганизмов для приготовления силоса из пшеничной соломы // Биотехнология: Состояние и перспективы развития VIII Московской международной конгресс, часть 2, 2015, С. 131- 132.
  22. Азимова Н.Ш., Байбаев Б.Г., Зухритдинова Н.Ю., Хамидова Х.М.T. harzianum UzCF- 28  штамми ҳосил қилувчи целлюлаза ферментлари фаоллиги ва оқсил биосинтезининг мавсумий ўзгариши // Ўзбекистон Республикаси Фанлар академиясининг маърузалари. 6-сон, 2014, 60-65 б.
  23. Азимова Н.Ш., Байбаев Б.Г., Зухритдинова Н.Ю., Хамидова Х.М.T. harzianum UzCF- 28  штамми ҳосил қилувчи целлюлаза ферментлари фаоллиги ва оқсил биосинтезининг мавсумий ўзгариши // Ўзбекистон Республикаси Фанлар академиясининг маърузалари. 6-сон, 2014, 60-65 б.
  24. Tokhtakhunova A., Khamidova Kh., Zolotilina G., Cherkasova G./ Study of some properties of new isolated Lactobacillus and Bifidobacterium strains // Proceedings of the V International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology, Madrid, 2014. P. 595-598.
  25. Хамидова Х.М., Байбаев Б.Г., Зухритдинова Н.Ю., Абдуллаев Т., Азимова Н.Ш., Умарова Г.Б. / Изучение некоторых микробиологических и биохимических показателей в ферментированном силосе из пшеничной соломы // Сборник стат. по материалом XV межд. народ. прак. конф. Наука вчера, сегодня, завтра. Новосибирск, № 7 (14) 2014 г. С. 17-24.
  26. Обидова Р.А., Зухритдинова Н.Ю., Курбонов Н., Ташмухаммедов М.С. Иммобилизация бактерии Azotobacter sp и гриба Trichoderma harzianum на гидрогель, полученный, на основе гипана.//Актуальные вопросы в области технических и социально-экономических наук. Республиканский межвузовский сборник. Ташкент, 2014. С. 145-146.
  27. Обидова Р.А., Паттаева М.А., Зухритдинова Н.Ю., Ташмухаммедов М.С. Изучение действия иммобилизованных штаммов Trichoderma harzianum UzCF-2 и Azotobacter sp на рост развитие гороха. Актуальные вопросы в области технических и социально-экономических наук. Республиканский межвузовский сборник. Ташкент., 2014. С. 143-144.
  28. Паттаева М.А., Зухритдинова Н.Ю., Байбаев Б.,  Хамидова У., Умарова Г.  Айрим махаллий замбуруғ штаммларида физиологик фаол бирикмалар синтези. ЎзМУ хабарлари, махсус сон Биология туркуми ЎзМУ нинг 95 йиллигига бағишланган 2013, 101 – 111.
  29. Байбаев Б., Абдуллаев Т., Зухритдинова Н.Ю., Хамидова Х.М., Валиханов М.И. Растворение фосфоритов и трикальций фосфата микромицетами.ЎзМУ хабарлари, махсус сон Биологик туркуми УзМУ нинг 95 йиллигига бағишланган 2013, 112 – 114 б.
  30. Паттаева М.А. Хамидова Х.М., Зухритдинова Н.Ю., Юнусова Н.С. Микроорганизмларнинг ғўза ўсимлигининг ўсиши ва ривожланишига таъсири ЎзМУ хабарлари, махсус сон Биология туркуми УзМУ нинг 95 йиллигига бағишланган 2013, 116 – 118 б.
  31. Хамидова Х., Паттаева М.А., Хамидов Д.М. Оптимизация биосинтеза индолил  -3 уксусной кислоты и гиббереллинов термотолератным штаммом Aspergillusterreus 8 //Биотехнология: Состояние и перспективы развития VII Московской международной конгресс 2013 с. 386.
  32. Хамидов Д.М., Зухритдинова Н.Ю., Тураева Б.,Байбаев Б.Г., Абдуллаев Т.//Биоудобрение на основе ассоциации микромицетов//Вестник КазНУ, Алматы.- 2011.- № 2 (48) часть 2. С. 344-346.
  33. Bakhtiyor Umarov, Khurshede Khamidova. “Using the nitrogen fixation microorganisms and phosphate mobilizing fungus for the preparation of the compost for the fertilizer of agricultural plants”. The 12th Congress of the European Society (ESA12) for Agronomy. Helsinki, Finland, 20-24 August 2012, Abstract book, P.42-45.
  34. Азимова Н.Ш., Байбаев Б.Г., Зухритдинова Н.Ю., Хамидова Х.М. Микроорганизмлар иштирокида янтоқ ва лалми пичанини силослаш.//Ўз МУ Хабарлари, 4-сон. 2012 й. 83-86 б.
  35. Азимова Н.Ш., Зухритдинова Н.Ю. Целлюлазы гриба Trichoderma harzianum. Radostim, сборник научных статей  сборник Украина, Киев, 2012 г. С. 28-29.
  36. Тохтахунова А.К., Хамидова Х.М. Биосинтез белка дрожжами рода Rhodotorulaна различных питательных средах // Материалы Международной научно-практической конференции «Микробная биотехнология: достижения и будущее», Киев (Украина), 2012, С. 317-320.
  37. Тохтахунова А.К., Золотилина Г.Д., Черкасова Г.В., Хамидова Х.М. Антагонистическая активность и чувствительность к антибиотикам пробиотических культур, выделенных из фекалий здоровых телят // Узбекский биологический журнал, специальный выпуск: Микробиология 2012, С. 61-65.
  38. Азимова Н.Ш. Trichoderma hazianum (Rifai) замбуруғининг целлюлаза ферментлари фаоллигини динамикада ўрганиш. Ўзбекистон биология журнали. Махсус сон: Микробиология. Тошкент, 2012 й. 5-7 б.